El projecte Kiva

kiva

El projecte Kiva és el primer sistema de prèstam entre particulars per internet que es basa en el sistema de microcrèdits

Aquest sistema proporciona un ampli ventall de connexions entre petits emprenedors de paisos en desenvolupament i possibles patrocinadors de qualsevol part del món. Amb 35$ és possible contribuir als projectes.

La forma de funcionar és molt senzilla. Quan entres trobes un llistat de projectes de persones (de països del tercer món) que demanen una microcrèdit per muntar un petit negoci o tirar endavant el que ja tenen: un obrer de kenya que vol invertir en noves eines de treball, un verduler que vol oferir més productes als seus clients… Cada projecte compta amb una organització responsable que actua a la zona. Per cada projecte et diuen quants diners necessiten, quina és la data límit per tornar-los, i tot acompanyat amb una foto de la persona que te’l demana i una descripció del seu “pla”. També es poden veure les altres persones que han donat diners per aquest projecte

Pots deixar 25$ (17 €) per cada iniciativa i et vaninformant de la marxa del projecte, i de com van tornant els diners. Una vegada has recuperat els teus 25$, pots decidir que te’ls tornin al teu compte bancari o depositar-los en un altre projecte per ajudar a una altra persona.

D’aquesta iniciativa ja hi participen més de 130.000 usuaris de tot el món que ja han mogut més de 13 milions de dolars! Com diu el seu lema, préstecs que poden canviar vides.

http://kiva.org/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s